Jongeren instructiekamp met eigen paard

Doe mee met het gezellige instructiekamp voor jongeren van 17 – 22 jaar. Elke dag zijn er 2 lessen en dan afwisselend een dressuur- of springles, een grondwerkles of buitenrit. Ook is er een keer een crossles op het crossparcours op het terrein. We rijden zo vanuit ons terrein de ruiterpaden op door bos, heide en veld. Ook gaan we naar de spartelvijver waar je kunt zwemmen met je paard! Daarnaast zijn er leuke activiteiten zoals een fotoshoot met je paard of kampvuuravond met marshmallows.

Je verblijft met de andere deelnemers in een chalet op Camping de Blauwe Lantaarn tegenover onze trainingslocatie. In de chalet zijn 3 slaapkamers. Je slaapt met 1 andere deelnemer op een kamer. Je pony/paard staat op onze trainingslocatie op een ruime paddock dag en nacht buiten. Je kan naar wens ook kiezen voor een stal voor de nacht en/of weidegang.

Crossles Ruiterinstructiekampen

De activiteiten

 • Dressuurlessen, springlessen/ crosslessen – crossparcours op ons terrein
 • Grondwerk/Loswerklessen volgens de Freestyle methode
 • Buitenritten door het Drents-Friese Wold – onder andere naar de Spartelvijver zwemmen met je pony/paard!
 • Theoriequizzen verschillende disciplines
 • Fotoshoot met je pony of paard of Workshop paardenmassage
 • Kampvuuravond met marshmallows en broodjes
 • Voor 14 – 18 jaar: Excursie ‘Herken gezonde en giftige kruiden voor paarden’
 • Zwembad met glijbaan bij accommodatie op de camping

Data en prijzen

15 – 19 juli (5 dagen) € 437,-

Schrijf met meerdere personen tegelijk in en ontvang 25 tot 40 euro korting!

Naar wens kan je aanvullend kiezen voor:

 • Stal voor de nacht: € 32,- (beperkt beschikbaar)
 • Weidegang: € 8,-
 • Extra trainingspony/paard (paddock d&n, incl. hooi), € 53,-

Aanvullende informatie

Per trainingskamp zijn er maximaal 12 deelnemers. Het is dus een kleinschalig kamp met veel persoonlijke aandacht per deelnemer. Per trainingsles zijn er maximaal 2 of 3 leerlingen tegelijk. Je krijgt les van gediplomeerde instructeurs (Orun 3). Op de trainingsdagen wordt de lunch verzorgd. De stalling is inclusief hooi en exclusief krachtvoer. Wij hebben geen huurpony’s of paarden, je hebt dus een eigen pony of paard nodig.

Wij werken in onze lessen vanuit het paard. In de grondwerklessen leer je hoe een paard denkt en reageert op zijn omgeving vanuit zijn natuurlijke kuddegedrag. Je ervaart hoe het paard reageert op jou. Je kijkt naar de signalen van het paard en leert daar op in te spelen. Hierdoor versterk je de band tussen jou en je paard. Dit trekken we door naar het rijden en daarnaast werken we in onze lessen op het behoud/verbeteren van de lichamelijke gezondheid van je pony of paard. We werken met rechtrichten, ontspanning en voorwaarts- neerwaartse beweging. Hiermee ontwikkelt het paard de juiste spieren om de ruiter te kunnen dragen en daarbij gezond te blijven.

Het ontbijt en avondeten is op eigen gelegenheid. Op de camping is een kantine met patat en snacks en in het dorp is op loopafstand een snackbar/bistro. Ook bezorgt Jumbo op de locatie en is er in het chalet een keuken.

Aankomst- en vertrekdagen

Maandag va. 9.00 – 10.00 uur aankomst trainingslocatie voor brengen paard/pony. Om 11 uur starten de lessen.
Vertrek vrijdag 15.00 uur