Ruiterroutes met horecarustpunt

Vakantieboerderij Hoeve Heide en Wold heeft drie ruiterroutes ontwikkeld met paardenaanbindplaats bij verschillende horecagelegenheden in het Drents-Friese Wold. De routes lopen vanaf onze boerderij via de prachtige ruiterpaden door het Drents-Friese Wold naar Landhotel Diever, Hoeve de Werkhorst (Vledder) en Grenzeloos (Doldersum). Alle routes hebben drie versies van verschillende lengtes, variërend van 17 tot 30 km.

Bij alle horecalocaties is een paardenaanbindpaal, waterbak en zadelbok. Bij Hoeve de Werkhorst zijn ook kleine paddocks waar de paarden vrij in kunnen lopen.

Hieronder staan per route de QR-codes naar de gpx versie van de routes met de verschillende lengtes. Deze kan je inladen in je gps app. Ook is er een folder beschikbaar met de routekaarten. Die kan je onder aan deze pagina downloaden.

De Dieverbosroute

Deze route waarvan de langste 30 km is, gaat vanaf ons via het Aekingerzand en Oude Willem door het Dieverbos naar Landhotel Diever. Dit is op ongeveer 18 km. Daar kan je je paard aanbinden en zelf op het terras met zicht op je paard van een hapje en drankje genieten. De terugrit naar ons is via het Dieverbos dan vervolgens nog zo’n 12 km.

De andere twee routes zijn 26 en 23 km en deze routes gaan via het Aekingerzand en het Dieverbos. Landhotel Diever ligt in deze routes op ca. 14 km de routes terug zijn dan nog 9 en 12 km.

QR 30 km QR 26 km QR 23 km

De Heide & Wold route

De langste route van 29 km gaat vanaf ons via het Aekingerzand, een stukje Oude Willem en vervolgens rond het Doldersummerveld. Restaurant Grenzeloos ligt op 20 km. Daar kan je je paard aanbinden en zelf op het terras met zicht op je paard van een hapje en drankje genieten. De terugrit naar ons is via Boschoord en langs het Doldersummerveld is dan vervolgens nog zo’n 9 km.

De andere twee routes zijn 23 en 17 km en deze routes gaan een stukje via Oude Willem en/of rond het Doldersummerveld. Grenzeloos ligt in deze routes op 12 – 14 km en de routes terug naar ons zijn dan nog zo’n 9 tot 12 km.

QR 29 km QR 23 km QR 17 km

De Kolonieroute

De langste route van 26 km gaat vanaf ons via het Aekingerzand, De Spartelvijver, Zorgvlied, Boschoord en het Doldersummerveld. Boerderijwinkel met terras ‘Hoeve de Werkhorst’ ligt op 18 km. Daar kan je je paard aanbinden aan de aanbindpaal of los in de paddock zetten en zelf op het terras met zicht op je paard van een hapje en drankje genieten. De terugrit naar ons is via Boschoord en het Doldersummerveld is dan vervolgens nog zo’n 8 km.

De andere twee routes zijn 19 en 16 km en deze routes gaan via Zorgvlied, Boschoord en het Doldersummerveld. Hoeve de Werkhorst ligt in deze routes op ca 10 km en de routes terug naar ons zijn dan nog zo’n 8 km.

QR 26 km QR 19 km QR 16 km

Aanvullende informatie